Tuinaanleg door van Rooyen tuinen

Wij leggen met ons gedreven team tuinen aan die net even anders zijn. Tuinen met een eigen verhaal en een eigen uitstraling. Oftewel tuinen die draaien om de klant. Wij vinden dat de tuinbeleving al start vanaf de aanleg dus proberen wij u zoveel mogelijk bij het werk te betrekken. Een extra rij tegels of het verschuiven van een schutting? Geen probleem samen gaan we voor het perfecte eindplaatje.

Wanneer leg je een tuin aan?

Wellicht heeft een u compleet tuinontwerp liggen of wilt u een tuinontwerp laten maken. Ook voor de volgende stap in het traject naar uw droomtuin kunt u bij ons terecht. Op basis van het tuinontwerp wordt uw tuin op professionele en kwalitatief hoogstaande wijze aangelegd. Het aanleggen van tuinen verzorgen wij in het algemeen tussen half januari en half december, wij zijn dus praktisch het hele jaar beschikbaar om uw wensen om te zetten in een prachtige tuin. Uiteraard spelen de weersomstandigheden wel een grote rol. Als u bijvoorbeeld voor een bruiloft of andere feestelijke aangelegenheid uw tuin opnieuw wilt aanleggen, adviseren wij u tijdig te reserveren; het voorjaar is een wat drukkere periode.

"Het grote voordeel is dat u bij Van Rooyen Tuinen niet op zoek hoeft naar een aparte grondwerker, stratenmaker, vijverbouwer, plantdeskundige of andere dienstverlener. Wij verzorgen de aanleg van uw tuin van A tot Z. Wel is het zo dat wij voor sommige aspecten een expert oproepen, om de kwaliteit van de aanleg van uw tuin te kunnen garanderen."

Hoe gaan wij te werk bij tuinaanleg?

Tuinaanleg start met het leegmaken van de tuin. Vervolgens pakken wij het grondwerk aan. Door ervaren vakmensen wordt uw perceel (handmatig of machinaal) ‘tuinklaar’ gemaakt. Op hoofdlijnen brengen wij de ondergrond van uw tuin in gereedheid: we zetten het terras uit, er worden hoogtes aangebracht en eventuele orders worden omgespit. Uiteraard zullen wij gedurende dit proces er alles aan doen om eventuele overlast tot een minimum te beperken. Nadat de grond gereed is gemaakt, leggen we de 12V elektra aan in de tuin. Vervolgens gaan we aan de slag met de bestrating, wordt het terras aangelegd en de paden gecreëerd. Als er eventueel een vijver in uw tuin moet worden aangelegd, voeren we dat in deze fase uit. Na deze fase plaatsen wij andere tuinelementen als schuttingen, hobbykas, tuinafscheiding, veranda’s, overkappingen, poortjes, hekken en dergelijke. Nu starten wij met het vullen van de borders met vruchtbare grond en het bemesten van de rest van de tuin. Als dit achter de rug is, start ons vakkundig personeel met de beplanting van de tuin. Nadat alle planten, bloemen en struiken een plek in uw tuin gekregen hebben, wordt het gazon aangelegd.

Wat zijn de ervaringen met tuinaanleg

We zijn enkele jaren geleden verhuisd en wij wilden de tuin aanpassen. We hebben verschillende offertes aangevraagd en waren zeer tevreden over de prijs, ideeen en het voorkomen van Van Rooijen tuinen. Sindsdien vele werkzaamheden laten uitvoeren door Van Rooijen, de oprit en het terras opnieuw laten bestraten en afgelopen zomer de achtertuin helemaal opnieuw ingericht. Van Rooijen komt met originele inzichten en mooie planten die aansluiten bij onze smaak. Prettig is dat wij wel eens plannen hebben iets te veranderen, waarbij we de mening vragen van Van Rooijen en hij eerlijk antwoord of andere opties geeft, maar tegelijkertijd ons vrij laat in onze keus. Kortom: tevreden klanten bij Van Rooijen tuinen!

Eugene en Kelly; Deventer