Sfeervolle achtertuin in Deventer

Deze sfeervolle achtertuin is door van Rooyen Tuinen aangelegd voor een klant in Deventer aan de hand van een vooraf opgesteld 3D tuinontwerp. Het 3D tuinontwerp maakte het voor de klant goed inzichtelijk wat de uitwerking zou zijn van de gekozen materialen en de aanwezigheid van de bak centraal in de tuin.

Deze centrale bak is opgetrokken uit splitblokken in de kleur grijs. In de bak staat een pergola die zorgt dat het groen in de bak nog hoger op kan klimmen. Zodat de tuin niet langer in een oogopslag is te overzien. Dit in combinatie met de verschillende soorten bestrating zorgt ervoor dat je op elk punt in de tuin een andere beleving voorgeschoteld krijgt.

De strakke bak komt extra goed tot zijn recht door de achterliggende organische lijnen van de border. Het contract tussen strak en organisch werkt in deze combinatie versterkend. Aan de organische zijde van de tuin is een uitsparing in de bak aangebracht waardoor je hier als het ware in de planten kunt zitten. Zo maak je optimaal deel uit van de tuin.

Onder de overkapping is het goed toeven en bij regen kan de bbq eenvoudig onder de overkapping worden gereden. Zo kun je alle kanten op ongeacht de voorspelling van het weer.