unieke voortuin met natuurlijk verloop

Normaal loop je niet dagelijks door je voortuin maar in deze tuin kun je daar niet omheen wanneer je achterom wil. Dit unieke gegeven vroeg om een tuin die ruim genoeg is om, met de fiets aan de hand, naar achteren te lopen terwijl tegelijkertijd de tuinbeleving moest worden gewaarborgd. Binnen het door Van Rooyen Tuinen opgestelde tuinontwerp komen deze beide wensen goed tot hun recht. We laten je hieronder graag het eindresultaat zien.

vier verschillende soorten steen

Voor een meer natuurlijkere uitstraling is er in deze voortuin gekozen voor vier verschillende soorten steen. Het strakke van de tegels en patioblokken contrasteert goed met het losse van het grind en de keien. Hierdoor kun je een relatief groot gedeelte van de tuin verharden zonder dat dit massaal oogt. Door hier en daar wat grassen in het grind aan te brengen lijkt het grind onderdeel te worden van de border.

strakke inrichting en weelderige beplanting

De borders in de voortuin kennen een weelderige opzet. Dit zorgt ervoor dat de tuin ondanks de strakke inrichting natuurlijke oogt. Op sommige punten hangt de beplanting over de bestrating maar met een pad van 120cm breed blijft er gelukkig nog genoeg ruimte over om te lopen. Achter de poort begint de achtertuin die tegelijkertijd is aangelegd. Hierover vertellen we je graag later meer in een volgend portfolio-item.

Meer weten over deze unieke voortuin?