Tuinrenovatie bij familie Grootenhuis

Bij onze tuinrenovatie kon de grasmat voor een groot deel behouden blijven waardoor de tuin, ondanks zijn geringe formaat, een "ruim" aanzien bleef behouden.

Wat ook opviel was de wijze waarop Van Rooyen Tuinen samenhang wist aan te brengen in de tuin. Een verloren hoek werd ingevuld door er een plantenbak neer te zetten in de stijl van de vijverbak, en door het aanleggen van uitgekiend bestratingswerk werd deze verloren hoek meer betrokken bij de rest van de tuin. Hierdoor werd er een tuin gecreëerd uit verschillende elementen maar wel in harmonie met elkaar!

Jan Grootenhuis; Apeldoorn

Het vernieuwen van de beplanting of het gedeeltelijk opnieuw aanleggen van uw tuin doet wonderen. Als u bijvoorbeeld een mooie tuin met borders en andere elementen heeft maar het geheel is wat verouderd of in slechte staat, dan kunt u een tuinrenovatie overwegen.

Tweede leven voor uw tuin

Wij kunnen uw bestaande tuin weer in nieuwstaat brengen, zonder afbreuk te doen aan de authenticiteit van de oorspronkelijk tuin. Ook kunnen wij bepaalde beplanting vervangen, omdat u bijvoorbeeld niet meer in staat bent om onderhoud te blijven uitvoeren. Een tweede leven voor uw tuin start bij ons. Voorafgaand aan de renovatie van uw tuin maken we een afspraak om de huidige staat van uw tuin te bekijken en uw wensen met u te bespreken. Aan de hand van een renovatievoorstel kunt u vervolgens besluiten wat u wilt aanpassen en wat u wilt behouden. Zo krijgt u een nieuwe tuin, met behoud van het karakter van de oude tuin.

Samen met u als opdrachtgever ontwikkelen wij een plan om uw tuin te renoveren. Eerst stellen wij samen met u vast welke onderdelen van de tuin u wilt behouden en welke hergebruikt kunnen worden. Voor de her te gebruiken materialen zoeken wij een nieuwe bestemming in uw tuin. De oude materialen kunnen – indien gewenst – met nieuwe materialen worden gecombineerd, waardoor er tegen gereduceerde kosten een optisch nieuwe tuin gebouwd wordt.

Een renovatieplan kan bestaan uit een aantal globale schetsen. Indien gewenst realiseren wij een compleet tuinontwerp op basis van renovatie. Wellicht heeft u al een idee voor tuinrenovatie maar misschien ook niet. U mag altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, zodat wij u kunnen adviseren omtrent het hergebruik van de materialen en de inpassing ervan in een nieuw ontwerp.