Hittebestendige tuin met prairiebeplanting

Deze achtertuin in Deventer is aangeplant met hittebestendige prairiebeplanting. Deze planten houden van warme omstandigheden en hebben daarom geen last van de droogte. Het dikke pakket lava, van ongeveer 10cm dik, zorgt ervoor dat het onkruid geen kans krijgt en isoleert tegelijk de wortels van de prairieplanten. De beplanting is groepsgewijs aangeplant waardoor er leuke paadjes tussen de planten ontstaan.

Centraal in de tuin ligt een verhoogde bak. Dit zorgt voor draagkracht in het midden van de tuin. De brede rand van de bak is bewust op zithoogte geplaatst zodat je altijd wat extra zitruimte overhebt.

De tuin is onderhoudsvriendelijk. Dit betekent dat de tuin af kan met niet meer dan twee onderhoudsbeurten per jaar. In de zomer worden dan de hagen gesnoeid en in de winter, lees vroege voorjaar, wordt de uitgebloeide prairiebeplanting weggeknipt.

Wilt u net als deze klant uit Deventer een prairietuin? Neem dan contact met ons op per mail of telefoon zodat wij u verder kunnen helpen met tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud.