Gemoedelijke achtertuin met verhoogde bak

In deze achtertuin in Apeldoorn springt de verhoogde bak er direct uit. Deze bak, of anders gezegd verhoogde border, zorgt ervoor dat de tuin enorm groen oogt zonder daar veel ruimte voor in te hoeven leveren. Op deze manier heb je naast een rijk bloeiende tuin nog genoeg ruimte over voor andere dingen zoals een tuinfeestje met 20 mensen.

Strakke tegels en weelderige beplanting

In deze tuin hebben we voor een strakke tegel gekozen die goed te onderhouden is en weinig aandacht vraagt. Het strakke van de tegel contrasteert perfect met de weelderige beplanting die op veel punten over de bestrating valt. Hier is bij het ontwerp bewust ruimte voor gelaten door de paden 120cm breed te maken. Dit is normaal wat aan de brede kant maar nu de beplanting er overheen hangt blijft er een nette 90cm over.

Extra tuinbeleving met douglas overkapping

Door achterin de tuin een overkapping te plaatsen van Douglashout kun je nog langer van de tuin genieten. De verbinding met het huis wordt gelegd door de drie Douglashouten pergola's waartegen verschillende klimplanten worden opgeleid. Dit zorgt voor extra verticaal groen en een natuurlijke overgang van de overkapping naar het huis.

Meer weten over deze gemoedelijke tuin?