Snel een begroeide tuinafscheiding

In de afgelopen week hebben we in Twello een tuinafscheiding geplaatst en deze gelijk aangeplant met Ierse klimop. De afscheiding die we hebben geplaatst zijn gepuntlaste verzinkte gaaspanelen.

De panelen hebben een maaswijdte van 10 x 10 cm en door deze open structuur van het paneel kan de klimop zich snel hechten.De klimop soort welke we hebben toegepast is de Ierse klimop (Hedera hibernica)

Dit is een sterke klimop soort. Typisch voor deze soort is dat het blad minder diep gelobd is dan bij andere soorten. De nerven zijn licht van kleur. De bloeitijd is in september en oktober.

Aanplanten

Eerst hebben we de klimopplanten goed verdeeld over de totale lengte van de schutting.Na het planten is het bamboo stokje verwijderd en zijn de ranken van de klimop gelijk door de gaaspanelen heen geleid.

Waarom hebben we voor deze oplossing gekozen?

Deze manier van werken kost wel meer tijd dan alleen aanplanten maar de plant heeft gelijk een goede hechting en zal bij de start van het nieuwe groeiseizoen gelijk doorgroeien door de gaaspanelen heen en zo snel voor een dichte groene afscheiding zorgen.

Een sneller resultaat dus!