De juiste bemesting van de tuin

Al jaren gebruiken we bij van Rooyen Tuinen een organische meststof van het merk Farmers House. Dit is een gedroogde kippenmest dat in brokjes is geperst. Het is een meststof die goed strooibaar is. En omdat het een organische meststof is, worden de voedingsbestanddelen geleidelijk afgegeven.

Farmers House Organische bodemvoeding heeft een hoog kalkgehalte en is rijk aan spoorelementen. Deze spoorelementen zijn belangrijk voor een goede en geleidelijke groei van de planten.

Het product heeft een hoog organische-stofgehalte (68 %), waardoor de wortelontwikkeling wordt bevorderd. Ook wordt een actiever bodemleven verkregen, waardoor de voedingsstoffen beter beschikbaar komen voor de plant.

Hoe worden de brokjes gemaakt?

Pluimvee verbruikt maar een gedeelte van de hoogwaardige voedingsstoffen die in het voer zijn verwerkt; de rest komt in de mest terecht. Het bevat daardoor ideale ingrediƫnten voor een plantenvoeding van hoge kwaliteit.

In de vijf moderne pluimveebedrijven van Farmers House is een drogingsproces ontwikkeld, dat de verse mest direct droogt tot 85% droge stof. Vervolgens wordt deze meststof verwerkt tot natuurlijke bodemvoedingkorrels in de gecertificeerde verwerkingsfabriek in het dorpje Rogat.

Farmers House Marathon

Sinds het voorjaar van 2014 gebruiken we als van Rooyen Tuinen nu ook een samengestelde meststof van Farmers House.Deze meststof Marathon is een uitgebalanceerde combinatie van minerale en organische meststoffen.

Marathon werkt net zo snel als gewone kunstmest, maar wordt trapsgewijs afgegeven aan de plant. Overbemesting met verbrandingsschade wordt hierdoor voorkomen.

De reden dat wij Marathon ook zijn gaan gebruiken in de tuin is de mooie uitgebalanceerde voedingswaarde en het trapsgewijze vrijkomen van de bemesting.

De bemesting komt in een periode van 2 tot 3 maanden vrij en zorgt tijdens het groeiseizoen voor een optimale groei van het gras en de vaste planten en heesters.