In de afgelopen weken hebben we heerlijk in de tuin of op het dakterras kunnen zitten. Kuipplanten vergroten de tuinvreugde door de overweldigende bloei en kleur!

Welke soorten kuipplanten zijn er?

Het aanbod kuipplanten is de afgelopen 10 jaar enorm toegenomen. We kunnen kiezen uit o.a. Afrikaanse lelie (Agapantus umbellatus) , Oleander, Datura en Bougainvillea. Bij een goed gesorteerd tuincentrum treft u een goede keuze in deze prachtige bloeiers. U koopt de planten al in bloei en deze duurt tot zeker oktober.

De kuipplanten worden in verschillende vormen (vertakt, op stam, pyramides, bij een bamboo-rek etc.) aangeboden ook in verschillende soorten en verschillende kleuren.

Verzorgingstips

De meeste kuipplanten zijn echte zonaanbidders. Plant de gekochte kuipplant in een ruimere pot met een grondmengsel van potgrond en daardoor heen wat hydrokorrels. De hydrokorrels zorgen voor een goede drainage.

Na 6 weken start u met de bemesting van de kuipplant. Geef de kuipplanten regelmatig een kleine hoeveelheid water. Let wel op dat er een gat in de bodem van de pot zit zodat het overtollige water weg kan. Voor een overdadige groei en bloei is een afgepaste bemesting belangrijk.

Het is belangrijk om niet te veel stikstof toe te dienen, dat geeft wel veel bladgroei maar geen bloemen.

De meest praktische bemesting is met een langzaam vrijkomende bemesting. Dit kan met een organische bemesting van kippenmest korrels met een toevoeging Farmers House Marathon. Deze bemesting gebruiken wij ook voor gazons en borders. Ook is het mogelijk een bemesting met een coating toe te passen. Een bekend merk hiervan is Osmocote.

Veel tuinplezier toegewenst met deze zomerse bloeiers!