Siergrassen in de border

Bij Van Rooyen Tuinen zijn we gek op siergrassen. Ze zorgen voor een aangenaam beeld in de borders het hele jaar door. Vooral in de wintermaanden zorgen ze ervoor dat de border niet helemaal instort. De sterke structuur van het gras blijft ook wanneer deze is afgestorven prima in vorm.

Soorten Siergrassen

Er bestaan ontzettend veel siergrassen. Gelukkig zijn deze eenvoudig terug te brengen tot bruin wordende siergrassen en groenblijvende siergrassen. Je kunt dus op basis van gebruik beslissen welke siergrassen je nodig hebt. Hieronder leggen we kort de verschillen tussen deze twee groepen uit.

Bruin wordende siergrassen

Tot deze soorten rekenen we de soorten die in de winter geelbruin worden en in het voorjaar afgeknipt dienen te worden. Deze soorten zijn vaak wat groter en luchtiger. Ze komen goed tot recht wat dieper in de border.

Groenblijvende siergrassen

Deze soorten zijn wat kleiner en goed geschikt voor de voorste rand van de border. Het blad is wat dikker en stugger. Eventueel bruin geworden bladeren kunnen eenvoudig uit de pol worden getrokken.

Veel toegepaste siergrassen

Bij Van Rooyen Tuinen hebben we een aantal siergrassen die we graag in de tuin gebruiken. Deze siergrassen hebben zich in de loop der jaren bewezen als betrouwbare en sterke grassen.

Carex morrowii

Deze wintergroene grassoort buigt fraai uit en blijft goed compact. Deze soort staat het liefst in de schaduw.

Festuca glauca

Deze blauwe grassoort contrasteert goed met andere planten. Deze soort kan toegepast worden op zonnige plekken in de tuin.

Luzula sylvatica

Dit gras kan goed uit de voeten onder bomen maar verlangt daar wel voldoende schaduw. Deze grassoort kan ook op de wat zuurdere bodems worden toegepast.

Miscanthus sinensis

Één van de groter worden grassen maar ondanks dat een zeer fijne bladstructuur. Lichtbruine herfstkleur tot diep in de winter.

pennisetum alopecuroides

Dit bladverliezende siergras heeft een zeer mooie bloeiwijze en blijft ook op latere leeftijd mooi compact.

SIERGRAS ADVIES op maat NODIG?

Neem dan gerust contact met ons op zodat we tot een mooie selectie voor jouw border kunnen komen.