Bij je vader kom je natuurlijk niet aan met een snoezig bloeiertje in een fragiel potje. Voor je vader kiezen we voor het echte werk. Grote stoere planten, om samen voetbal mee te kijken. Of die bijvoorbeeld eindeloos luisteren als het over auto’s gaat.

Het zit in hun natuur

Je vader is een stoere man en heeft je waarschijnlijk altijd beschermd. En echte mannen gaan terug naar de natuur. Dat zit ’m niet in aan een liaan door de kamer slingeren. De woonkamer ‘opmannelijken’ of een urban jungle van je stadstuin maken haalt het ‘back to nature’-gevoel al helemaal naar boven. Hallo Vaderdag, hallo oergevoel.

Alle soorten en maten

Heeft je vader groene vingers of juist twee linkerflorahanden, die met alle liefde vooral niet wroeten in de aarde? Het maakt niet uit. Voor alle soorten en maten vaders hebben we de perfecte plant. Wedden dat je paps helemaal opbloeit als je hem op Vaderdag een van onderstaande planten cadeau doet?

Olijfboompje (Olea europeaea)

Met een olijfboom zit je al snel met je gedachten op een zonnig Spaans of Italiaans terras, met een biertje en uiteraard een schaaltje olijven. Geef deze prachtige beleving voor Vaderdag! De boompjes zijn nog makkelijk in onderhoud ook. Pot of volle grond maakt niet uit. De plant heeft regelmatig water nodig, maar het moet wel goed weg kunnen lopen. Als het lang vriest, moet de boom beschermd worden en snoeien kan het hele jaar door. Cheers!

Japanse Es (Acer palmatum)

Met de Japanse Es heb je dit jaar gegarandeerd een indian summer. De bladeren kleuren in het najaar prachtig rood, geel en oranje. Om deze plant tevreden te houden zet je hem op een ietwat beschutte plek en geef je hem voldoende water. Een kind kan de was doen!

Perenboom (Pyrus communis ‘Conference’)

Een oude Perenboom staat bekend vanwege zijn stoere uitstraling . De oude zijtakken van deze Perenboom zijn zwaar volgroeid en daarom geeft deze boom meteen volop vruchten . De boom heeft graag een warme staanplaats en heeft het liefst een vochtig standplaats. Kan op alle grondsoorten, liever niet op een te droge gronden. Het Aanplanten / poten van deze boom kan het hele jaar want deze prachtige boom wordt in pot geleverd.