Een weelderig boeket

Je bent trots op je tuin, terecht natuurlijk. De planten krijgen in de zomer prachtige bladeren en bloemen en fleuren zo iedere dag op. Haal de vrolijkheid naar binnen door her en der wat bloemen te plukken in de tuin. Dat is voor veel planten ook nog eens goed, omdat ze na het knippen nieuwe bloemknoppen krijgen en langer doorbloeien. De tuinbloemen kun je gebruiken om een snijbloemboeket op te frissen, kleine vaasjes te vullen die je verspreid door het huis of door een boeket te maken die je neerzet op de tuintafel. Uit de tuin in de vaas!

Combineer en experimenteer

Voor een nonchalant tuinboeket wissel je verschillende bloemvormen met elkaar af in verschillende hoogtes. Combineer de grote bloemen van Hortensia de slanke aren van Salvia (salie) en vul het boeket aan met de groengele bloemetjes van Vrouwenmantel.

In zo’n boeket zorgt Hebe met zijn mooie blad, voor extra volume. Rozen en Zonnebloemen (Helianthus) zijn in een zomerboeket natuurlijk niet weg te denken.

Lang genieten van bloemen in de tuin

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je tuinboeket gebruik je een schone vaas en vul je deze met water gemengd snijbloemenvoedsel. Zorg ervoor dat het blad van de bloemstelen niet in het water komt te staan.

Tip: Handig is een plukschaartje. Zo’n speciaal schaartje is ook ideaal om uitgebloeide bloemen uit een plant te knippen.