U heeft het wellicht gelezen in de krant, gezien op het journaal of gehoord op de radio: aan het eind van deze week gaan we toch nog wat vrieskou in Nederland krijgen. Met het oog op de vrieskou en het regenachtige weer van de vorige weken geven wij u een wintertip.

Omdat het regent en alles nat in uw tuin is, zijn de groenblijvende planten aan het blad en bij de uitlopers van het afgelopen jaar erg gevoelig . Dit is vooral het geval bij solitaire planten, deze staan meer in de wind. Solitaire planten zijn bijvoorbeeld de Hortensia, Macrophylla , Choisya, Viburnum Tinus of lauriersoorten.

Bescherm uw planten tegen vrieskou

Gebruik een vliesdoek om de schade te beperken. Bij de komende vorst biedt de vliesdoek voldoende winterbescherming. Ook bij harde wind en veel regen geeft het vliesdoek de bescherming, die de planten in uw tuin (vooral in de winter) verdienen. Wij hebben voldoende vliesdoeken op voorraad om in uw tuin te laten aanbrengen! Neem contact met ons op via erik@vanrooyentuinen.nl, bel ons of vul het contactformulier in.

Knip bruine bladeren en takken af

Een tip voor na het beschermen van de planten: blijken er in het voorjaar toch nog bruine bladeren en takken te zijn, knip deze af of vraag ons langs te komen om het vakkundig te verzorgen.