Centrale border vol beplanting

In deze moderne sfeervolle tuin vraagt de centrale border in de achtertuin alle aandacht. De andere borders, zoals die hieronder bij de poort, mogen er ook zijn maar de border in de achtertuin is veruit de meest imposante. Vanachter de glazen achterpui is er het hele jaar wel een plant te zien die in bloei staat. Het pad dat je dieper de border in brengt nodigt uit om naar buiten te gaan zodat je de beplanting beter kunt bekijken. Daarnaast is dit pad natuurlijk ook erg handig bij het onderhouden van de planten.

eenduidige materiaalkeuze

Om de architectuur van het huis volledig tot zijn recht te laten komen is er gewerkt met eenvoudige en natuurlijke materialen. De combinatie van tegels en halfverharding zorgt voor een goed beloopbaar geheel zonder dat het stenig aanvoelt. Bij de erfafscheiding is er gekozen voor verticale douglasplanken die de verticale belijning van de woning doorzetten in de tuin. De overkapping is uit hetzelfde materiaal opgetrokken.

strakke inrichting en weelderige beplanting

De strakke en hoekige lijnen van de bestrating versterken de vrije natuurlijke vormen van de borders. Op deze manier ontstaat er een prettige spanning tussen de beide elementen. De hoogte wordt opgezocht doormiddel van een drietal bomen. Deze zijn bewust wat groter aangeplant omdat het vrij langzame groeiers zijn. Hierdoor krijgt de tuin al gelijk wat meer uitstraling zonder dat je er over 5 jaar de zaag in hoeft te zetten.

Meer weten over deze Sfeervolle moderne tuin?